top of page

Over mij

Ik ben Joanke Boon, slaapcoach, kinderosteopaat en moeder van 3.

En ooit stond ik net als jij met een huilende baby in mijn armen, die maar niet wilde slapen.

Al meer dan 10 jaar zet ik mij in om ouders en kinderen te helpen bij hun (zorg)vragen. Dankzij mijn medische achtergrond, mijn prachtige vak en álle ouders die mij het vertrouwen gaven, kreeg ik steeds meer inzicht en know-how over problemen bij kinderen, hun lichaamstaal en hun behoeften.

 

Ik heb mij altijd ingezet om kinderen te ontdoen van onnodig leed. Als kinderosteopaat verhelp ik fysieke klachten, zoals reflux, voorkeurshoudingen, onrust, krampjes, blokkades. Fysieke oorzaken die zo dwars zitten, dat een kind niet kan of wilt slapen, tenzij het in de veilige omgeving van zijn ouders is.

Sommige kinderen hebben echter geen fysieke oorzaken, maar wel een slaapprobleem.

Hoewel ik eerst sceptisch was tegenover slaapcoaching mede vanwege het ‘laten huilen – advies’, raakte ik geïntrigeerd door de enige echte Sleep Lady: Kim West. Een moeder van 2 kinderen met jarenlange ervaring als orthopedagoog, die een slaapmethode had ontwikkeld waarbij je je kind niet liet huilen. Die net als ik ging voor verbinding en liefdevol, responsief ouderschap. Je kind hoeft geen one-size-fits-all schema te volgen, bedacht door een ander, om te gaan slapen. Je kind wil gezien worden in zijn behoeften. En door deze goed in te vullen, geef je het slaap-waak-ritme een kans om goed te werken! Een persoonlijk slaapplan en begeleiding, zodat zowel het kind als de ouders hun hoognodige slaap krijgen en optimaal kunnen genieten van hun gezinsleven. 

 

Al meer dan 10 jaar werk ik met ouders en kinderen, om klachten te verhelpen en antwoord te geven op hun vragen en dit vul ik sinds april 2022 aan met Gentle Sleep Coaching.

Naast mijn werk in de praktijk, deel ik mijn kennis via 24Babyen ‘Oei, ik groei: het zwangerschapshandboek’.

En ik hoop ook jullie van handvaten te voorzien om weer optimaal van je gezin te kunnen genieten!

Met mijn medische achtergrond maak ik het onderscheid tussen een aangeleerd probleem en een fysiek probleem.

Zo zorg ik ervoor dat een kind de juiste interventie aangeboden krijgt. 

Samen bouwen we aan die goede nachtrust!

Joanke Boon

Slaapcoach en Kinderosteopaat 

Baby mobile

Missie & Visie

Mijn missie is dat geen kind meer huilend aan zijn lot wordt overgelaten, omdat ouders dit geadviseerd krijgen of het gewoonweg niet meer weten.

Ik zal jullie inzicht te geven en stap voor stap te begeleiden naar een gezond slaapritme zonder strijd.

 

Ik bied geen trucs, geen quickfix of one-size-fits-all concept, maar geef je een op maat gemaakte aanpak die streeft naar zo min mogelijk tranen!

Opgeleid door de enige echte Sleep Lady (bekend van dr. Phil, Oprah, CNN, Good Morning America, etc) leren jij en ik jullie kind aan zelfstandig in slaap te vallen.

 

Responsief ouderschap staat centraal: fysiek en emotioneel aanwezig zijn. Het huilen negeren is geen optie.

 

Wat een heerlijk vooruitzicht dat jouw kleine zichzelf in slaap weet te brengen zonder tranen of stress.

bottom of page